Skip to content

Årets arrangementer

Rask Mølle festen /Forårsfesten

Borgerforeningen arrangerer i samarbejde med ROI og HK73 hvert år en forårsfest i Rask Mølle hallen. Billetter kan købes hos Egelinds malerfirma, Daglig Brugsen i Rask Mølle samt i Rask Mølle hallens cafeteria Rask Mølle festen blev første gang afholdt i 2007, og har tidligere været arrangeret som temafester der blev afspejlet i mad og udsmykning. I 2014 blev festen arrangeret med en lokalrevy som omdrejningspunkt for festen i stedet for et tema. Revyen blev både forfattet og spillet af byens lokale borgere. Der er en lodtrækning på billetnummeret med gavekort til kroophold til de heldige.

 

Rask Mølle lotteriet

Derudover trækkes der lod om 1x10.000, 1x5.000, 1x3.000 samt 35x400 kr. på endetallet i Rask Mølle lotteriet. Når man har købt et lod nr. har man forkøbsret året efter. Lodsedlens ejer ringes derfor op året efter af én fra de 3 foreninger for at høre om de vil have lodsedlen igen, ellers sælges den til en anden. Prisen for et lod er 200 kr. Ønsker du at købe et lod kan du kontakte én fra en af de tre foreninger.

Rengøring af byen

Der er med stor succes blevet samlet affald fra Rask Mølle by's sti'er mv. flere gange. Det er sket i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings landsindsamling af affald. Byens borgere mødes kl. 10 på Stationspladsen. De fremmødte deles op i nogle grupper, der hver tildeles et område af byen. Efter et par timer er byen ren igen og man fejre det med en gratis pølse på Banebuen, hvor grillen startes op.  

Fugleskydning

De tilmeldte skytter, Odder garden samt alle der har lyst mødes hos den afgående Fuglekonge, hvorfra de marcherer til skydebanen i skoven ud mod Flemming. I skoven er der flere som støder til. Der kan købes pølser og brød og hen på eftermiddagen er der flere som nyder deres medbragte kaffe og kage på et tæppe i skovbunden. Der skydes efter skiver med salonriffel og bare rolig fuglen er lavet af træ.
Der er gratis aktiviteter for børnene, hvor der som regel er arrangeret snobrødsbagning og bjørneskydning (med gevinst).

Desuden er der i år (2016) 1 x gratis pølse, brød og vand pr. barn.

Efter en hyggelig dag i skoven er der omkring kl 18 smørebrød eller buffet på Rask Mølle Kro, hvor også præmieoverrækkelsen finder sted. Hvis ikke man kan komme med på kroen bliver ens gevinst leveret til hustanden. (maden skal forudbestilles på kroen).

Amerikaner biler

I 2012 havde borgerforeningen for første gang arrangeret at Rask Mølle fik besøg af Amerikanerbiler foran kroen. På Kroen kunne man købe forfriskninger. Vejret var okay så kroen havde gang i grillen samt udendørs servering. Måske bliver succen gentaget.
Som borgerforeningen står for evt i samarbejde med andre foreninger...

Pyntning af julestandere

Byens hjælpsomme borgere mødes om formiddagen. De sidste par år har Egelinds Malerfirma venligst udlånt et lokale. Alle er velkomne og der er også en del børn som leger imens far og mor hjælper til. Nogle vikler gran om standerne, andre sætter pærer i og et tredje hold kører rundt i byen og sætter dem op på Hovedgaden og Gl. jernbanevej. Borgerforeningen giver pølser, brød og drikkevarer til middag og om eftermiddagen er der nogle som har sørget for at bage kage til alle medhjælperne.

Juletræsfest

Børn og voksne mødes på Stationspladsen foran Kroen hvor der først danses om det store juletræ udenfor derefter foregår resten på kroen. På kroen danser børnene om juletræet sammen med Nissemor og Nissefar. Der uddeles slikposer til børnene og der kan købes gløg, æbleskiver osv.. 0Der trækkes desuden lod blandt dem som i løbet af december har givet et bidrag til julebelysningen. Børnene bedes medbringe et stykke julepynt til træet for til slut trækkes der lod om præmier til børnene, som har lavet julepynten.